onsdag 10 mars 2010

Test av nytt vatten - Tjärndammen

Vi har idag letat oss fram till Tjärndammen i Lofsdalen. Någonstans under all snö här, så skall det finnas en liten Å(eller stor bäck) och en liten "pöl" som skall hysa fin vild Öring. Jag har fjällvandrat(oftas med fyrhjulingen) flera gånger i området men aldrig lyckats ta mig till just Tjärndammen då den är omringad av myrmark. Ganglöstjärn som ligger strax öster om detta ställe har på sommaren ibland gett upp till 10 Öringar på ett dygn.(De största halstras över öppen eld på plats och sköljes ner med en kall Pils).




Det blir till att ta med 2 borrar i morgon, utifall man skulle råka bomma vattnet och borra i sten eller dyligt och förstöra skären.


På hemmaplan så har vårat inglasade uterum på 8x3meter tydligen fallit offer för den underbart snörika vintern. Vi har fått samtal och meddelanden i massor och till sist denna MMS:bild som Peter var snäll nog att skicka(så att vi kan börja gruva oss för allt jobb med att röja upp).


Efter ett snabbt samtal med IF(hemförsäkringen) så kunde vi konstatera att vi får röja upp och bygga nytt ur egen ficka, då hemförsäkringen ej täcker skador uppkommna av snömassor.........


Det blir tungt för en fattig student(jag) och en hemma-mamma(frun).....


Men än så länge så har vi semester, så nu laddar vi inför morgondagens fiske...


Rapport kommer....













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar