onsdag 31 mars 2010

Fjällangling i Lofsdalen

Veckan inleddes i måndags med en angling i Glöte. Vi (jag och två studiekompisar-Marcus o Henrik) var riktigt laddade inför fisket. Det var min nordligaste angling någonsin och chansen att få fin Aborre och även (om än liten) så fanns chansen på nån Öring. Detta gjorde att vi kastade loss i gryningen med stora förhoppningar. Efter en 1.5mils skotertur längs den nästan tomma Lofssjön så kom vi fram till vårat angelvatten.


Då vi planerade att ta till vara på all fisk så vart det till att damma av lite gamla hederliga angeldon med den klassiska angelkroken på.
Dagen började fint med ett par Gäddor (ljusa o fina) och även en riktigt fin aborre. Vi lyckades skrapa ihop 8-10 gäddor och 1 Borre under dan och alla hade perfekt matstorlek(1-3kg).
Vi rundade av i skaplig tid och begav oss hemåt Strådalen för ett dopp i badtunnan och planera in tisdagen över ett par pils(Marcus stoltserade med en 1-liters grogg blandad i en tillbringare).
Vi kom fram till att vi skulle leta oss längre ner på sjön mot ett litet öppet område dan därpå och tog således lite sovmorgon så vi inte skulle köra ner oss i någon vak med skotern i mörkret.

Rapport kommer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar