söndag 31 januari 2010

Fisketävling flyttad till Poolen!

Klockan 8 i morse så hade "släkten" överläggning angående dagens angling/ismetes-tävling. Vi(hela familjen) som åkte upp till stugan i gårkväll och vaknade "på plats" hoppades givetvis på att tävlingen skulle genomföras trots -20, men merparten av alla röstade för att ställa in och skjuta upp...
Nu när vi var så duktiga och sovit "på plats" och det hela blivit inställt så kom nästa Dråpslag... Nu skulle vi istället ha lite myspys på Relaxen i Bollnäs. Det vart till att stressa hem med 2 pickisar med skotrar och packning och hämta bästa bad-fillingarna och tillbringa dagen i Poolen istället...

Ur familjens synpunkt så vart det en kanondag.... (Men nog f-n hade jag kunnat fiskat i -20 grader allt......)

Siktar på Skålsjön på lördag, dom har mycket grov fisk där. Rengbågar på upp till 6kg, och då blir det bara FISKENÖRDAR med så då fiskar vi om det så är -30....

Ill be back....

onsdag 27 januari 2010

Studier.....

Efter att ett mail kommit på villovägar strax innan jul så får jag inte ut betyg i fysiken förens jag kompletterat med en egen laboration för att beräkna gravitationen. (Tung väg att gå för att i slutänden bli limnolog).

Mailet som försvann innehöll min laboration av en planpendel där jag räknat ut gravitationen ur pendellängden samt pendeltiden. Då jag gjorde denna laboration på en av skolans datorer förra gången så sparas inte filerna längre än tills nästa uppstart av datorn. Mailet borde dock finnas i "skickat"-avdelningen på webb-läsaren men det gör det inte....
Troligen Jag själv som ställt till det.....
Jag har nu påbörjat nästa kurs inom fysiken så det vore ju kul att få ut betyget på den jag redan gjort.
Jag har 650 nya friska poäng som skall avverkas denna termin så det blir tufft...
Jag lägger ut laborationen här på bloggen så om det finns någon hårt arbetande Student som behöver lite inspiration inom Fysik så har ni här en egenhändigt komponerad lab som ni kan ta del av....

Ill be back....

lördag 23 januari 2010

300 agn i stugan idag....

Det vart vickning av mörtstugan idag, Ca 300-400 agn. Det bör vi klara nästa helgs Släkt-angling på.
Det vart en sväng ut och prova lite öring på mormyska med familjen efter vickningen i morse.
Det vart en kanondag.... inte pga. mycket fisk(inte en enda), men dock underbart väder (någon minus bara) och helt vindstilla, och korvgrillning och alla 5 på skotertur.
Det kan inte bli mera Kvalitetstid...
Frun hade ett par tre hugg, där hon förstelnat skrek och undrade hur hon skulle göra. Mer vart det inte.
Man kan inte annat än att känna sig lyckligt lottad när man kan ta med hela familjen på fiske/korvgrillning trots att det frispåras med skotern(och allt vad det innebär med fastkörningar och koppla av skotern och vända osv).
Sappo fick börja göra rätt för sig även han.... Men någon riktig draghund, det blir han nog inte (ville helst sitta vid elden och titta på matkassen)
Plugga som f--n nu.... ligger efter....
Ill be back...

fredag 22 januari 2010

Jämtkraft stoppade av Konsument Verket !!!!!!!

Jämtkraft hotas nu med Miljödomstolen om dom inte drar in sin vilseledande reklam och lovar att inte göra liknande reklamfilmer i fortsättningen....

Konsumentverkets motivering:

"Jämtkrafts marknadsföring ger det felaktiga intrycket att den el som produceras i bolagets vattenkraftsverk inte påverkar omgivningen. Konsumenterna får idag anses vara mer miljömedvetna än tidigare, varför produktens inverkan på miljön är något som konsumenterna tar i beaktande. På grund av det intryck som ges i marknadsföringen föreligger stor risk för att konsumenter vilseleds om produktens inverkan på miljön."

F--n va härligt att det fortfarande går att stoppa de stora Hycklande Bolagen.

Bra jobbat alla ni som tagit ställning och på något sätt bidragit till att uppmärksamma deras totalt idiotiska reklamfilm...

Martin Falklind startade en lavin när han gick ut med sin syn på Jämtkrafts reklamfilm, och nu får vi hoppas att Jämtkraft hammnar längst under denna lavin.... (Inte många som tar fram spadarna och hjälper dom upp, skulle jag tro...)



JÄMTKRAFT.........VILKET SKÄMT...

Ill be back...

onsdag 20 januari 2010

Stugan i igen. Tävling den 31:a

Idag åkte mörtstugan i igen. Det blir SM (SläktMästerskap) i angling/Ismete den 31:a. Och det är ju klart att jag ordnar med agn...
Tomas borrar på samma ställe som vi hade stugan på för några veckor sedan.. (Vi tar aldrig upp mer betesfisk än vad vi använder inom några dagar, Man vill ju inte svälta ihjäl betesfisken i nåt badkar)
Bara ett par minusgrader nu så vädret är perfekt för lite äventyr på isen...
Tomas isyxa är nog en av de brutalaste jag sett, men den är otroligt bra till att jämna till iskanterna på vaken....

Vi mäskade med haregrynsgröt (kokad i max 10sek) som vi smaksatte med hel anis...

Vickning till helgen... och kanske lite pimpel efter prickigt...

Ill be back....

fredag 15 januari 2010

Flip-up stolar beställda till trollingbåten.

Nu hoppas jag att ryggvärk är ett minne blott när det gäller långa trollingdagar i busväder. Vid snabba transporter i hkög sjö så slutar det med att man halvstår som nån j-vla ostkrok och försöker ta de värsta smällarna med benen.... Eller som efter en lång dag i 0-gradigt och snålblåst när man är för trött för att balansera som ostkroken, så sitter man ner och låter ryggen ta smällarna.
Blir ofta soffläge med ryggont när man väl kommit hem...


Jag hoppas nu att dessa stolar skall spara in lite ryggvärk till sommaren.

Eftersom den förra trollingbåten vart inbytt mot en familjebåt så har jag nu köpt ett halvfabrikat som skall monteras ihop till trollingbåt innan sommaren...Jag har lite problem att få tag på någon funktionell mittpulpet, då jag 2 ggr har beställt en ifrån en firma som tydligen har problem att leverera... Jag ger dom någon vecka till annars så letar jag upp en ny.. Mer om detta när den åker in i vekstan för montering...

Ill be back...

torsdag 14 januari 2010

Extraborr till Husqvarnan.

Efter att ha tappat ett par fina fiskar "i hålet" (de har vänt sig och på så sätt stitit sig), så har jag nu införskaffat en 150mm borr till min "Husqvarna power ice drill".

Jag börjar nu repa mig från influensan och längtar nu till lite fiske.

Jag siktar även på att skaffa mig ett UL-Pimpelspö som jag tänkte använda när jag vet att det finns riktigt grov fisk i vattnet. Är det någon som har tips på nån riktigt fin UL-rulle som lämpar sig för pimpel så Snälla skriv namnet på rullen som kommentar eller i Gästboken....Ev även tips på spö(har siktat in mig på ett, men man kan ju ändra sig..)

(Bilden lånad från http://predatorfiske.blogspot.com/)

Ill be back....

lördag 9 januari 2010

Pro pilkki 2 - Innomhusfiske i Vinterkylan...

Ett otroligt bra fiskespel som är helt gratis.
Perfekt inomhusalternativ nu när termometern sällan stiger över -20.

Sätt av några timmar när du installerar spelet...

Det är mycket lätt att installera och att förstå sig på, jag känner "gubbar" i 60års ålder som spelar ProPilkki 2.


Jag utmanar alla blogläsare


Klicka på http://www.kalassa.net/propilkki2/index.php?eng=1 och klicka sedan på fliken "download" och sedan på TÄSTÄ/HERE. Ändra sedan när du installerat spelet till Engelska.

Sedan är det bara och spela och skriv in ditt bästa resultat i Gästboken.


















Ill be back....

torsdag 7 januari 2010

Mal från stranden i Karibien !!!

Jag har under 2års tid funderat på vad det var för fiskar jag fick från stranden i skymningen när vi var till den lilla ön Coche (tillhör Venezuela) i Karibien.


Jag hade köpt ett Berkley Series One spö(helt underbart spö) som jag inte hunnit testa hemma(vinter hemma), så redan första kvällen så vart det ett fiskepass utanför bungalow:en. Jag kastade ut ett bottenmete med lite slaktrester som jag tiggde åt mig i restaurangköket.

Jag hann knappt kasta ut förens solen gick ner(går j-vligt fort vid ekvatorn) och jag började få det ena hugget efter det andra. Alla fiskar var av samma sort och visade sig hugga flitigt vid skymning(vart flera kvällars fiske på stranden). Den största vägde nog knappa 10kg men var helt otroligt rolig att drilla. Även efter 10min drillning och fisken rakt under spötoppen på 0,5 meters djup så var den omöjlig att lyfta ovan vattnet.

Helt underbar sportfisk alltså. Lokalbefolkningen kallade fisken för BA-Gree, och de sade att den kunde bli väldigt stor....

Vet någon vad det är för fisk och kanske lite mer, typ maxvikter och habitat, så vill jag gärna stilla min nyfikenhet efter nästan 2års ovisshet...

Finns dom i Thailand kanske???

Tacksam för svar....

Ill be back vith fishing after the flu....

onsdag 6 januari 2010

Falklind landade marlin från Kajaken idag


Idag lyckades Martin Falklind med konststycket att landa en Marlin från sin Kajak. Man kan inte annat än att lyfta på hatten och gratulera..... Klicka på länken och läs mer.

Mycket vackert.......Inspirerad av dessa gubbar så SKALL nu flytringen med till Thailand....(3 mån kvar).

tisdag 5 januari 2010

Falklind kapsejsade med Marlin på kroken idag.




Martin och hans kollegor hade känning på 5 marlin idag. 2 landade. Men när Martin äntligen skulle drilla sin från kajaken så Kapsejsade han...Klicka på länken och läs mer..




F--N VA LEKKERT......

Ill be back......



























måndag 4 januari 2010

6 Rödingar på Svartsjön.

Medans jag låg däckad i Lofsdalen så var Tomas, Sam och Peter till Svartsjön och pimplade Röding.
Tomas filmade Sam när han drillade en fin fisk.


Dagen gav 6 rödingar som var väldigt pigga....Lila mormyska verkade fungera bra. (synd att jag drog bort min lila myska på Trehörningen sist).

Helt klart ett intressant vatten.....

söndag 3 januari 2010

Martin Falklind fiskar Marlin från kajak!!!!


Martin Falklind som inspirerats av "Den gamle och havet" landar idag i Mexico för att förverkliga en pojkdröm.....Nämligen att drilla en Marlin sittandes i en kajak. Man kan följa äventyret på hans blogg.

Inspirerad av Martins "40-års kris"(som han själv kallade det på ett föredrag här hemma) så har jag beslutat att ta med min Flytring på Thailandsresan i April....

Siktar mest på att kunna muta mig till att få fiska sötvattensfisk (främst mal) från flytringen på någon "Fishingpark"(Bung sam Lan eller Jomtien Fishing Park)


Tips på bra sötvattenguider i Thailand emottas tacksamt i gästboken....

Väntar med spänning på fortsättningen av Martins fiskeäventyr....

Ill be back...

lördag 2 januari 2010

The Flu.......

Av de totalt 8 personer som var med eller besökte oss i Lofsdalen så ligger fortfarande 5st i influensan......
Efter att i ett par månader ha längtat till lite fjällfiske så slutade det hela i misär. Jag åkte först på influensan lagom till att smitta de besökare som kom upp över en dag/natt. Lyckades med alvedon och mycket vilja ta oss hem igår....

Jag siktar på att så fort jag tillfrisknat åka upp igen och fiska i några dagar...

Nu orkar man på sin höjd spana lite efter Fiskevatten och Guider till vårens fisketripp till Thailand.(bara 3månader kvar)
Siktar på ca 10-15 fiskedagar och resten ren avkoppling....

Jag tar tacksamt emot tips på sötvattensguider av hög kaliber, gärna i östra Thailand...