måndag 5 april 2010

Fjällangling i Lofsdalen Del 2

Tisdagen inleddes med en liten sovmorgon. Vi hade ju det mesta packat på skotern och pulkan, så det vart till att "fiska upp" lite mört ur tunnan, och packa lite smörgåsar och påskmust bara.

Vi hade ju loggat måndagens färdväg över Lofssjöns is i GPS:en, så första etappen gick smidigt(vi hamnade i en situation med dålig is i 3 riktningar dagen innan och undvek det området). Några km bortanför förra anglingen så hittade vi till slut vårat fiskevatten för dagen. Väl framme vid den nya sjön så borrade vi oss ut mot en vak och slog läger där.
Vi hittade nog rätt direkt i detta vatten då vi ganska snart drog ett par Gäddor och en riktigt fin Öring.


Men nu hamnade vi ju i det läget att vi hellre pimplade(med tanke på Öringen) så vi turades om att sköta angeldonen. Dagens övriga Öringar tog på mormyska.Det visade sig finnas flera olika teckningar på Öringarna i sjön, alltifrån gyllengul med stora prickar till blanka nästan prickalösa...

Miljöskadad som man är så satt vi och begrundade de vackra fiskarna och dess hela och fina fenor(till skillnad från P&T fisk) länge och väl så fort det drogs en ny... Sappo vaktar här en fin fjällöring som Husse just stoltserat med.
Här ser man tydligt vilken skillnad det var på teckningen på fisken i sjön.
Dagen kunde inte blivit bättre med tanke på att det var första turen till denna sjö. Båda vädret, fisket och stämmningen var på topp.

Jag har nog hittat en ny påsktradition i detta vatten

Det skall vara 50+ på Giant Mekong för att matcha dessa fjällöringar.

(men det blir först om ett par veckor)

Ill be back...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar